Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
 Vols canviar la mida? A  A  A
Et trobes a:  Portada > Ruta de la Senyera de Pira

CAMÍ DE LA SENYERA

El camí de la Senyera és una bonica excursió a peu en un dels cims més emblemàtics de Pira. Durant el recorregut podrem conèixer alguna de les pedreres de guix més representatives de la vila i gaudir d’unes vistes més desconegudes de la Conca de Barberà. Damunt les roques emergeix el pal de la Senyera que s’alça cada onze de setembre en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, sortida que organitza el centre excursionista Bastó de Lluc. Sota de les roques es troben diferents pessebres que es renoven anualment a finals d’any en la tradicional pujada del pessebre.


Aquest recorregut és apte per a qualsevol practicant acostumat a fer senderisme i l'hem descrit a través d’un quadern de ruta que permet el correcte seguiment de l’itinerari. No obstant això, és molt recomanable complementar-lo amb un mapa detallat per tenir més punts de referència i per a l’orientació de la zona on ens movem.


El quadern de ruta està compost de dos tipus d’informació. En primer lloc trobem, la informació general que inclou: desnivell, temps aproximat, distància total, com arribar al punt de sortida i els principals elements patrimonials i recursos turístics que es poden trobar durant el recorregut. En segon lloc hi ha, la informació gràfica de seguiment de la ruta, elaborada amb esquemes dels encreuaments i direccions a seguir, els quilòmetres parcials i els punts d’interès.S10 – CAMÍ A LA SENYERA - PIRA

T'animem a realitzar una excursió a la Senyera de Pira i sobretot no t'oblidis de deixar la teva firma !!!


Punt d’inici i final: Plaça de l’Església de Sant Salvador
Distància: 4,520 km
Durada: 1,30 h
Dificultat: Baixa
Desnivell acumulat: 132 m de pujada i 132 m de baixada
Altitud mínima: 313 m i màxima: 513 m
Època de l’any: Tot l’any
Itinerari: Circular amb connexió amb la Ruta per les pedreres de Pira.
Itinerari senyalitzat: Senyals del grup excursionista Bastó de Lluc, i senyals del Consell Comarcal del camí rural de Solivella a Barberà de la Conca.


Descarrega't el quadern de ruta 


Consulta el MAPA INTERACTIU de la ruta (Traces)